Módosítás alatt a bevezetés határideje - továbbra sincs kassza

A több mint 20 ezer, online kassza használatára újonnan kötelezett vállalkozásnak 2016. szeptember 30-ig illetve december 31-ig egy modernizált kasszát kell beszerezniük. Jelenleg ilyen engedéllyel rendelkező készülék nincs forgalomban, tehát az újonnan kötelezettek köre jelen pillanatban ilyen pénztárgépet nem tud beszerezni.

 

A NGM emlékeztetett, hogy 2017. január 1-jétől a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet; a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását; a plasztikai sebészeti tevékenységet; a diszkó, táncterem működtetését; a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszázsszalonoknak, fogyasztó- és karcsúsító szalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak kell online pénztárgéppel kiállított nyugtát adniuk.

 

A rendelet módosításán jelenleg dolgozik a gazdasági tárca.

 

Mivel jelen pillanatban a rendeletben definiált engedéllyel rendelkező On-Line pénztárgép  nincs forgalomban, nem tehetünk mást mint megvárjuk, amíg a forgalmazók, gyártók a szükséges típus engedélyeket megszerezzék. 

Miután ezek az engedélyezési hivatal és a NAV oldalán is hivatalosan kifüggesztésre kerülnek, azután kezdhetünk a vállalkozásunk számára leginkább megfelelő készüléket keresni.

 

A továbbiakban, a következő hírlevelünkben részletes tájékoztatást adunk Önnek a pénztárgép beszerzésének folyamatáról, amennyiben lesz típus engedéllyel rendelkező készülék, azok pontos paramétereiről, és a vásárlás feltételeiről.

 

 

Bővebb információt szeretne a pénztárgép beszerzés menetéről, lehetséges megoldásokról?
 - kérem küldjön egy üzenetet a penztargep@konkoord.hu címre

vagy

 - hívja munkaidőben: Győrben a 96-429-372, Sopronban a 99-508-528,  Veszprémben a 88-581-623 pénztárgépes vonalainkat.